#BIOLOGIA


Característiques

*El mosquit tigre és petit (com els altres mosquits), negre i amb unes ratlles blanques molt característiques, sobretot a les potes, cap i tòrax.
* No l'hem de confondre amb altres insectes grans o de colors grocs i marrons.
* Les femelles de mosquit tigre posen els ous en llocs secs, i aquests esperen a quedar submergits perquè posteriorment neixin les larves. Els ous poden viure fins a 3 anys sense entrar en contacte amb l'aigua.
* És originari del sud-est asiàtic, i s'ha expandit pel món sobretot en forma d'ou, ajudat pel transport internacional de mercaderies.
* A Catalunya es va detectar el 2004, i actualment ja és present a la majoria de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i del litoral i pre-litoral.
*És actiu entre el mesos d'abril i novembre. Els ous resisteixen la fred hivernal.
*A l'estiu, que fa més calor, a partir del moment en què l'ou queda submergit sota l'aigua, només calen 6 dies per convertir-se en un mosquit adult. Cada dia la larva, que viu a l'aigua, creix una mica, fins fer la metamorfosi que la convertirà en el mosquit adult.

*És un mosquit molt agressiu i pica de dia. Per això és important no deixar-lo criar.
*Cria preferiblement en petits objectes que acumulen aigua ocasionalment (plats de testos, pneumàtics, pots,...), o que el nivell d'aigua fluctua (bidons, estanys artificials,...). No cria en rius, rieres, estanys o basses naturals, o piscines tractades.
*El mosquit tigre vola molt poc, per tant si ens pica a casa, és que està criant molt a la vora.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada